Kpss Teknik Forum
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

Reklam

Forum
Reklam Alanı


Reklam Vermek İçin Tıklayın ! Reklam Vermek İçin Tıklayın ! Reklam Vermek İçin Tıklayın ! Reklam Vermek İçin Tıklayın ! Reklam Vermek İçin Tıklayın ! Reklam Vermek İçin Tıklayın ! Reklam Vermek İçin Tıklayın ! Reklam Vermek İçin Tıklayın !

Kpss Vatandaşlık Soruları
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Konu: 469
Mesaj: 587
Cinsiyet: Bay
Kıdem: 24.12.2013

Burada yer alan 2014 KPSS Soruları ve cevapları kesinlik arz etmemekte olup sizlere sınavdan sonra sonuçlarınızla ilgili tahmin yapabilmeniz içindir.Bu nedenle sayfamız en doğru bilgilere ulaştıkça gün içinde sürekli güncellenecektir.

KPSS 2014 VATANDAŞLIK SORULARI



1. Jandarma kime bağlıdır sorusu

Cevap: İçişleri Bakanlığı

2. HSYK'nin Başkanı kimdir?

Cevap : Adalet Bakanı

3. Hem ilk derece hem son derece mahkeme olan yüksek mahkeme

Cevap: Askeri Yüksek İdare Mahkemesi

4.

Cevap: Zaruret Hali

5. Milletvekili Dokunulmazlığı kim tarafından kaldırılır?

Cevap: TBMM

6. Bir yerde belediye kurulması için en az nüfusu en az ne kadar olmalıdır?

Cevap: 5000

7. Taşranın Merkezden alarak kullandığı yetki

Cevap: Yetki Genişliği

8. Tüzük- KHK, Yönetmelik Sıralama normların üstten alta sıralaması

Cevap: KHK- Tüzük- Yönetmelik Sıralama

9. Dünyanın çatısı olarak bilinen ülke hangisidir ?

Cevap : Tibet

10. Türkiye’de ilk internetin kullanıldığı kurumdur?

Cevap : ODTÜ

11. 1992’de ekonomik ve işbirliği amaçlı İstanbul da kurulan uluslararası örgüt.

Cevap : KEİ

12. Ekonomi alanındaki ünlü bilim adamı

Cevap: Adam Smith

13. Mesnevi ve Divanı Kebir eserlerinin yazarı ünlü düşünürümüz.

Cevap: Mevlana

14. 2014’de hayatını kaybeden Yüzyıllık Yalnızlık kitabının yazan Nobel Ödüllü yazar

Cevap: Gabriel García Márquez

15. Kaybolan Malezya uçağının kaybolmadan önce nereye gitmek için kalktığı sorusu

Cevap: Pekin

Bizleri Takip Etmeye Devam Edin

Berat Koyuncu / Kpss Teknik Kurucusu

Kaynak : Kpss Notları
.

Cevapla
.


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kpss Coğrafya Soruları Berat Koyuncu 0 5,932 06.07.2014, Saat: 01:16
Son Yorum: Berat Koyuncu
  Kpss Tarih Soruları Berat Koyuncu 0 5,106 05.07.2014, Saat: 20:14
Son Yorum: Berat Koyuncu

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri : MyBB Türkiye
MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.


Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image