Kpss Teknik Forum
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

Reklam

Forum
Reklam Alanı


Reklam Vermek İçin Tıklayın ! Reklam Vermek İçin Tıklayın ! Reklam Vermek İçin Tıklayın ! Reklam Vermek İçin Tıklayın ! Reklam Vermek İçin Tıklayın ! Reklam Vermek İçin Tıklayın ! Reklam Vermek İçin Tıklayın ! Reklam Vermek İçin Tıklayın !

Tarih Soru - Cevap 04
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Konu: 12
Mesaj: 13
Cinsiyet: Belirtilmemis
Kıdem: 19.10.2014


Ders

TARİH

Aciklama

Tarih Soru - Cevap 04

Not_aliniz


SORU 1: Hangi gelişmeden sonra Fransızlar, Ankara Anlaşmasını imzalamıştır?

CEVAP: Sakarya Savaşı



SORU 2: Hangi anlaşmanın hukuki geçerliliği yoktur?

CEVAP: Sevr Barış Antlaşması



SORU 3: Misak-ı Milliden verilen ilk taviz neresidir?

CEVAP: Batum



SORU 4: Misak-ı Milliden ilk taviz verilen antlaşma nedir?

CEVAP: Moskova Antlaşması



SORU 5: Hangi antlaşma ile Batum Gürcistan€™a bırakılmıştır?

CEVAP: Moskova Antlaşması



SORU 6: Türkiye'€™nin doğu sınırının kesinleştiği antlaşma nedir?

CEVAP: Kars Anlaşması



SORU 7: Anadolu'yu boşaltan ilk itilaf devleti hangisidir?

CEVAP: İtalya



SORU 8: TBMM içerisinden, Mustafa Kemal ve arkadaşlarının oluşturduğu ve I. Grup olarak anılan milli mücadelenin lider kadrosu hangi oluşuma dayanmaktadır?

CEVAP: Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetine



SORU 9: Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kurulan ilk siyasi parti hangisidir?

CEVAP: (Cumhuriyet) Halk Fırkası



SORU 10: Cumhuriyet tarihin ilk muhalefet partisi hangisidir?

CEVAP: Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası



SORU 11: 5 Eylül 1945′te Nuri Demirağ tarafından çok partili düzene geçişin ilk partisi nedir?

CEVAP: Milli Kalkınma Partisi



SORU 12: 19 Temmuz 1948 yılında Fevzi Çakmak€™'ın önderliğinde kurulan siyasi partinin adı nedir?

CEVAP: Millet Partisi



SORU 13: Türkiye tarihinde en çok oyu alan parti ve seçim tarihi nedir?

CEVAP: 1965 seçimleri Adalet Partisi %53



SORU 14: Hangi olay birinci çok partili hayata geçiş denemesinin başarısızlıkla sonuçlanmasına neden olmuştur?

CEVAP: Şeyh Sait İsyanı



SORU 15: I. Beş Yıllık Kalkınma Planı hangi tarihler arasında uygulanmıştır?

CEVAP: 1934-1939



SORU 16: Hangi olay ile Türk Tarihinde ilk defa okuma-yazma seferberliği başlamıştır?

CEVAP: Millet Mekteplerinin Açılışı



SORU 17: Türk Hükümeti Mustafa Kemal döneminden yabancı okullar konusunda en çok hangi devletle sorun yaşamıştır?

CEVAP: Fransa



SORU 18: Musul sorunun Misak-ı Milliye uygun olarak çözülememesinin neden nedir?

CEVAP: Şeyh Sait İsyanı



SORU 19: 1938′de hazırlanan II. Beş yıllık Kalkınma Planı€™nın uygulanamamasının temel nedeni nedir?

CEVAP: II. Dünya Savaşı'nın çıkması



SORU 20: Atatürk İlkeleri kaç tarihinde anayasaya girmiştir?

CEVAP: 1937



SORU 21: €œDevletin dini İslam€™dır€ maddesi anayasadan hangi tarihte kaldırılmıştır?

CEVAP: 10 Nisan 1928



SORU 22: İlköğretim zorunluluğu, devletin izni olmadan okulların açılamayacağı, eğitim sisteminin ana hatlarıyla belirlenmesi neyle sağlanmıştır?

CEVAP: Maarif Teşkilatı Kanunu



SORU 23: Kadınlara seçme-seçilme hakkının verilmesi Atatürk€'ün hangi iki ilkesiyle alakalıdır?

CEVAP: Halkçılık-€”Cumhuriyetçilik



SORU 24: Kadına verilen ilk siyasi hak nedir?

CEVAP: Belediye başkanı olabilme



SORU 25: Türk kadının en son elde ettiği siyasi hak nedir?

CEVAP: Milletvekili Seçilme



SORU 26: Kadınlara milletvekili olma hakkı kaç yılında verildi?

CEVAP: 1934



SORU 27: Osmanlı Devletinde saltanatın kaldırılmasından sonra görev yapan son halife kimdir?

CEVAP: Abdülmecid Efendi



SORU 28: €œHatay ve İskenderun da özerk bir yönetim kurulacaktır ve resmi dilleri Türkçe olacaktır€ ibaresi hangi anlaşmada geçmektedir?

CEVAP: Ankara Antlaşması



SORU 29: Türk-Yunan ilişkilerini 1954 yılında bozan olay nedir?

CEVAP: Kıbrıs Sorunu



SORU 30: Başta ABD olmak üzere Avrupalı devletlerinde birleşerek imzaladıkları ve savaşın lanetlenmesi olarak özetledikleri olay nedir?

CEVAP: Kellog Paktır


Uyari

Dikkat: : Telif Hakkı Bulunan Ders Notları Lütfen Bizlere Bildirin


Dikkat: : Kaynak : ALİ HOCA FUN CLUB

Eğt. Yazar ve Uzm. Eğt.

ALİ KOÇ

https://www.facebook.com/AliHocaFunClub

Cevapla
.


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kpss Tarih Şifreleri Berat Koyuncu 0 49 15.07.2017, Saat: 17:38
Son Yorum: Berat Koyuncu
  Tarih Özet Notlar Berat Koyuncu 0 82 15.07.2017, Saat: 17:35
Son Yorum: Berat Koyuncu
  Kpss Tarih Soru - Cevap 03 Ali Hoca 0 338 19.10.2014, Saat: 15:54
Son Yorum: Ali Hoca
  Kpss Tarih Soru - Cevap 02 Ali Hoca 0 410 19.10.2014, Saat: 15:39
Son Yorum: Ali Hoca
  Kpss Tarih Soru - Cevap 01 Berat Koyuncu 0 435 19.10.2014, Saat: 14:49
Son Yorum: Berat Koyuncu
  2014 Kpss Tarih İsmail Adıgüzel Bursa Kampı Berat Koyuncu 0 2,816 15.09.2014, Saat: 22:17
Son Yorum: Berat Koyuncu
  Kpss Tarih Görsel Notları 02 Berat Koyuncu 0 1,522 16.05.2014, Saat: 18:48
Son Yorum: Berat Koyuncu

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri : MyBB Türkiye
MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.


Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image