Forum Gündemi:

Konu Başlığı : Kpss Tarih Soruları

*
Bu konu; tarihinde açılmış olup, 0 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : Kpss Teknik
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çevrimdışı
Site Kurucusu
******
699
mesajlar
585
konular
8
REP PUANI
Administrator

24.12.2013
(Kayıt Tarihi)
Bay
(Cinsiyet)
Galatasaray
(Tuttuğu Takım)
(yaşı)
Öğrenci
(Mesleği)
#1
05.07.2014, Saat: 20:14 (Son Düzenleme: 05.07.2014, Saat: 20:14, Düzenleyen: Kpss Teknik.)
Burada yer alan 2014 KPSS Soruları ve cevapları kesinlik arz etmemekte olup sizlere sınavdan sonra sonuçlarınızla ilgili tahmin yapabilmeniz içindir.Bu nedenle sayfamız en doğru bilgilere ulaştıkça gün içinde sürekli güncellenecektir.

KPSS 2014 TARİH SORULARI


1. Suriye-Yemen Cephesinden bahseden Falih Rıfki ATAY"ın Eseri

Cevap : Zeytin Dağı

2. Hindistan’ın kuzeyi, Afganistan, Hindistan gibi bölgeleri alan 963-1187 yılları arasındaki devlet sorusu

Cevap : Gazneliler

3. Yıldırım Bayezit Niğbolu Savaşında iken Ankara’yı ele geçiren beylik.

Cevap : Karamanoğulları

4. Firdevsi’nin Şehnamesinde bahsettiği efsanevi hükümdar

Cevap : Afrassiyab

5. İstiklal Harbimizin yazarı

Cevap : Kazım Karabekir

6. Uygurların ay inancını isimlerine yansıtmasına sebep olan din

Cevap : Maniheizm

7. Tarihte merkezinin dünya değil, güneş olduğunu ileri süren ve engizisyonda yargılanan kişi

Cevap : Galileo Galilei

8. Kırımlıoğlu lakaplı Türk

Cevap : Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu

9. Mecelle ile ilgili olmayan şık.

Cevap : Gayri Müslimler ( Çünkü Mecelle Müslümanlar için hazırlanmıştır.)

10. 1932'de Atatürk tarafından Türkiye'ye davet edilen Albert Malche’in hangi konuda raporlar hazırlamıştır?

Cevap: İstanbul Üniversitesi

11. Kurtuluş savaşının dışa açılan ikmal limanı olan savaşta önemli rol oynayan limanımız

Cevap: İnebolu

12. Osmanlı’da 18.yy ıslahatçıları arasında yer almayan hangisidir?

Cevap: Tarhuncu Ahmet Paşa

13. Misak-ı Milliyi tanıyan ilk batılı devlet hangisidir?

Cevap: Rusya

14. Gaziyanı Rum ne demektir?

Cevap:

16. İnkılapların yerleşmesi, kültürel etkinliklerin yapılması amacıyla oluşturulan kurum sorusu

Cevap: Halk Evleri

17. 1. Dünya Savaşında Brest-Litovsk Antlaşması ile kapanan cephemiz.

Cevap: Kafkas Cephesi

18. Osmanlı’da atlara bakan kişiler

Cevap : Voynuk

19. II. Dünya Savaşı sonrasında kurulan ilk parti.

Cevap: Milli Kalkınma Partisi (? II. Dünya savaşı sonrası dediği için Demokrat Parti olduğunu söyleyenler de var. )

20. Adı daha sonra CENTO olarak değiştirilmiş uluslararası kuruluş.

Cevap: Bağdat Paktı

21. Hangisi Cumhuriyetin ilk dönemlerinde yapılan demiryollarından değildir.

Cevap:

22. Padişahın sürgün yetkisi ne zaman kaldırıldı?

Cevap: 1908 Kanuni Esasi Değişikliği

23. Hangisi Seyfiye veya hangileri Osmanlıda seyfiye sınıfından değildir?

Cevap: Kazasker

24. Ayastafenos (Yeşilköy) Antlaşmasında hangisi yoktur sorusu

Cevap: Karadeniz’de gemilerle ilgili olan cevap

25. Tazminat Fermanının ilanında etkili olmayan neden hangisidir.

Cevap: Şeriatı kaldırmak

26. Nüfus Mübadelesinin maddelerindendir sorusu?

Cevap:

27. Gizli oy açık sayımın ilk defa yapıldığı yıl.

Cevap: 1950

Bizleri Takip Etmeye Devam Edin .

Berat Koyuncu / Kpss Teknik Kurucusu


Kaynak : Kpss Notları
Kpss Teknik İlk Ve Tek Adresi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  2014 ÖABT TARİH Cevapları Kpss Teknik 0 3,060 21.07.2014, Saat: 00:25
Son Yorum: Kpss Teknik
  Kpss Coğrafya Soruları Kpss Teknik 0 7,235 06.07.2014, Saat: 01:16
Son Yorum: Kpss Teknik
  Kpss Vatandaşlık Soruları Kpss Teknik 0 7,173 05.07.2014, Saat: 20:21
Son Yorum: Kpss Teknik

Hızlı Menü:


Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi